Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische tandenborstel?

Iedereen is er wel bekend mee dat je minimaal twee keer per dag je tanden moet poetsen, elke keer twee minuten lang om zo je tanden gezond te houden. Terwijl iedereen wel bekend is met dit advies, weet niet iedereen hoe ze deze minuten maximaal kunnen benutten voor het beste resultaat. Niet alleen de fabrikanten van elektrische tandenborstels, maar ook tandartsen en mondhygiënisten zijn van mening dat het poetsen met een elektrische tandenborstel tot het beste resultaat leidt.

Hoe werkt een elektrische tandenborstel?

Afhankelijk van het soort Oral-B of Philips Sonicare tandenborstel, zijn er verschillende technieken die ervoor zorgen dat je tanden goed gereinigd worden. Je hebt tandenborstels waarvan de opzetborstel roterende bewegingen maakt, deze bewegingen zorgen ervoor dat de tandplak verwijderd wordt. Hoe meer rotaties de tandenborstel maakt, hoe beter het resultaat. De Oral B elektrische tandenborstel is een borstel die roterende bewegingen maakt.

Elektrische tandenborstel

Je hebt ook tandenborstels die uitgerust zijn met de nieuwe sonische technologie. Deze tandenborstels maken zachtere poetsbewegingen die zich vooral richten op het verwijderen van aanslag, waardoor je een witter gebit krijgt. De verwijderde aanslag die is ontstaan door onder andere thee, koffie, tabak en rode wijn. De Philips sonische tandenborstel is hier goed voorbeeld van.

Een ander voordeel van een elektrische tandenborstel is dat deze veel makkelijker tussen de tanden komt dan een gewone tandenborstel. De borstels van een elektrische tandenborstel zijn namelijk kleiner en kunnen daardoor overal beter bijkomen.

Wat zijn opzetborstels?

De juiste opzetborstel is belangrijk bij een elektrische tandenborstel. Wanneer je een opzetstukje koopt moet je er goed op letten dat deze past bij de tandenborstel die je hebt aangeschaft. Daarnaast zijn er verschillende soorten opzetborstels die je kunt kopen waarbij een verschil zit in de hardheid van de borstel. De standaard opzetborstels die op onze website verkrijgbaar zijn, zijn geschikt voor alle soorten tanden. Het is belangrijk om ze tijdig te vervangen voor een optimaal resultaat.