Waarom is een goede mondhygiëne belangrijk?

Philips Sonicare heeft een onderzoek uit laten voeren waarvan de resultaten duidelijk zijn. Nederlanders zijn over het algemeen niet bekend met de risico’s van een slechte mondhygiëne. Het merendeel is er niet van op de hoogte dat een slechte mondhygiëne hartziektes kan veroorzaken. Maar waarom is een goede mondverzorging zo belangrijk?

Risico’s slechte mondhygiëne

De meeste mensen zijn er wel mee bekend dat een slechte mondverzorging kan leiden tot gaatjes en een slechte adem. Maar toch zijn er nog veel meer risico’s die serieuze gevolgen kunnen hebben, zoals ontstoken tandvlees en loszittende tanden. Een engels onderzoek heeft aangetoond dat er een direct verband is met hartziekten. Wanneer je een slechte mondhygiëne hebt is de kans op hartziekten zelfs 70% hoger. Ook heeft het onderzoek aangetoond dat er zelfs complicaties kunnen optreden tijdens de zwangerschap. Als laatste toonde het onderzoek aan dat een slechte mondverzorging ook een negatief effect heeft op de bloedsuikerspiegel.ópzetborstels

Voordelen van een goede mondverzorging

Philips Sonicare heeft niet alleen aangetoond dat er nadelen zijn, er zijn ook vele voordelen van een goede mondverzorging. Het kan tandverlies, ontstekingen en de noodzaak van een kunstgebit voorkomen. Een goede mondverzorging is erg belangrijk, waarbij je natuurlijk niet verbonden bent tot de Philips Sonicare.

Het onderzoek heeft wel aangetoond dat elektrisch poetsen vele voordelen heeft. Daarbij is het belangrijk om er goed op te letten dat de opzetborstels in goede conditie zijn. Een elektrische tandenborstel heeft het voordeel dat de tandenborstel het meeste werk voor je doet. Dit zit hem vooral in het aantal poetsbewegingen die deze maakt, wat je met een gewone tandenborstel nooit kunt halen. Door de kleine bewegingen en de kleinere opzetborstel, komt het makkelijker op plekken waar tandplak kan ontstaan. Door twee keer per dag te poetsen houd je je tanden op een gezonde manier schoon en tast je het tandglazuur niet aan.

De meeste bekende elektrische tandenborstels zijn Oral-B en Philips Sonicare.