Wanneer je een beugel hebt is het erg belangrijk dat je je tanden goed en regelmatig poetst. Voedselresten kunnen namelijk gemakkelijk aan de beugel vast blijven plakken waardoor de kans op tandplak en gaatjes groter is. Het is niet alleen belangrijk om je tanden goed schoon te maken, maar ook je beugel. Er zijn verschillende soorten beugels. Beugels die je uit je mond kunt halen kun je gemakkelijker schoonmaken met je tandenborstel en tandpasta, dan wanneer wanneer je een vaste beugel hebt.

Beugel poetsen met elektrische tandenborstel

Van alle Nederlandse kinderen heeft ongeveer 45 procent een beugel (gehad). Ook krijgen meer en meer volwassenen een beugel op een latere leeftijd. Wanneer je een vaste beugel hebt is het schoon maken van je beugel en tanden soms een uitdaging. Gelukkig heb je tegenwoordig opzetborstels voor de elektrische tandenborstel die gemaakt zijn om je hierbij te helpen.

Opzetborstels elektrische tandenborstels voor je beugel

De Ortho opzetborstels vooor de Oral-b elektrische tandenborstel zijn geschikt voor mensen met beugels, kronen, implantaten en bruggen. De set bestaat uit twee soorten borstels, namelijk Ortho en Interspace. De borstelharen van de opzetstukjes zijn zo geplaatst dat ze eenvoudig rondom en tussen de ruimtes in je mond komen. Ze zorgen ervoor dat je je gebit een stuk makkelijker schoon kunt maken.

Ortho opzetborstels

De ortho opzetborstels zijn vooral ideaal voor het reinigen rondom de beugel. Ze hebben een speciale borstelstructuur die zorgt voor een zachte tandplakverwijdering.

Interspace opzetborstels

De Interspace opzetborstels zorgt voor een interdentale reiniging en zorgt voor een goede reiniging tussen beugels, bruggen, kronen en implantaten. Wij verkopen de Beugel opzetborstels voor Oral-B in een set van 8 stuks. Dit betekent dat je 4 Ortho opzetborstels krijgt en 4 interspace opzetborstels.

Voor welke tandenborstels kan ik een Beugel opzetborstel gebruiken?

Het fijne aan deze opzetborstels is dat ze met meerdere elektrische tandenborstel van dit merk compatibel zijn. Let wel op: de Sonic en Pulsonic modellen van Oral B zijn niet compatibel met deze opzetborstels. De volgende tandenborstels van Oral B kun je wel met een gerust hart gebruiken in combinatie met de Oral B opzetborstel:

  • Oral B Pro 1000, 2000, 3000, 4000, 5000, 6000 & 7000
  • Oral B Pro 2 & 3
  • Oral B Smart 4, Smart 5 & Smart 6
  • Oral B Professional Care Triumph 4000 & 5000
  • Oral B Vitality (de gehele serie)
  • Oral B Advance Power (de gehele serie)
  • Oral B Pro 500, 600 & 700
  • Oral B Pro 6000 / 7000 / 8000
  • Oral B GENIUS (de gehele serie)

De roterende opzetborstels met ronde kop zullen een significante bijdrage leveren aan de dagelijkse reiniging van je tanden. Al met al een goede keuze voor je tanden.