Wil je op een natuurlijke manier je tanden stralend wit krijgen? Dit kan je doen door je tanden te poetsen met houtskool. Het is algemeen bekend dat houtskool een schurende werking heeft. Ideaal om bijvoorbeeld vlekken van je tanden te krijgen. Tandenpoetsen met houtskool zorgt ervoor dat vlekken die ontstaan zijn door koffie, thee of wijn verdwijnen. Dit komt doordat het houtskool je tanden als het ware schoon schuurt. Je hele gebit krijgt een grote scrub beurt.

Houtskool heeft daarnaast nog een hele goede eigenschap. Het heeft een heel groot absorptie vermogen. Dat wil zeggen mocht je bijvoorbeeld last hebben van een slechte adem dat houtskool de geur in je mond aanpakt en dat de bacteriën die de slechte adem veroorzaken verdwijnen. Naast stralend witte tanden kan houtskool ook een grote bijdrage leveren aan een frissere adem.

Hoe reinig je het hele gebit met houtskool?

Houtskool gebruiken om je tanden en kiezen te reinigen hoe moet je dat doen? Eigenlijk is het heel simpel. Je neemt je elektrische tandenborstel doopt deze even in de houtskool. Je gaat nu op dezelfde manier je tandenpoetsen zoals je dat normaal ook doet. Uiteraard poets je twee minuten om er zeker van te zijn dat je alle tanden en kiezen schoongepoetst zijn. Daarna spoel je je hele mond goed na met water. Nog even een waarschuwing. Je moet niet schrikken maar door met houtskool te poetsen kleurt hele je mond zwart. Dat is niet erg want als je tanden goed spoelt met water verdwijnt dit weer gelijk. Daarna komen er mooie schone witte tanden tevoorschijn.

Mag ik iedere dag mijn tanden poetsen met houtskool?

Houtskool heeft een goede schurende werking. Wat op zich heel positief is om mooie stralende witte tanden te krijgen. Maar je moet het echt niet iedere dag gaan gebruiken. Tandenpoetsen met houtskool kan voor problemen zorgen wanneer je dit te vaak doet. Het kan het galzuur van je tanden aantasten. Ben je toch een beetje huiverig om je gebit met houtskool intensief te reinigen? Overleg het eventueel even met je tandarts. Hij of zij kan je advies geven over het gebruik van houtskool om je tanden en kiezen witter te maken.

Houtskool een natuurlijke manier om je tanden witter te maken

Uiteraard kan je ook je tanden laten bleken maar daarvoor gebruik je middelen waarvan je eigenlijk niet weet wat het precies is en die misschien wat agressief zijn. Houtskool is een natuurlijk product en werd vroeger ook al gebruikt om de tanden te reinigen. Je kan het kopen bij iedere drogist. Bovendien heb je voor het poetsen en witter maken van je tanden echt maar een heel klein beetje houtskoolpoeder nodig. Met de elektrische tandenborstel en houtskool word je hele mond weer lekker schoon en fris. Op die manier kan je heel gemakkelijk met mooie witte tanden en een stralende glimlach aan de nieuwe dag beginnen.