Hoe lang moet ik tandenpoetsen is een veel voorkomende vraag. Het tandenpoetsen is een activiteit die iedereen elke dag behoort te doen. Toch poetsen we niet allemaal op dezelfde manier en kunnen we best veel fouten maken tijdens het poetsen. Om je tanden gezond en mooi wit te houden is het belangrijk om je tanden twee keer per dag te poetsen en zeker niet te kort. Toch is dit zeker niet het enige wat je hoort te doen om ze goed schoon te houden.

Te lang of te kort je tandenpoetsen?

Het poetsen van je tanden dien je twee keer per dag te doen. De meeste mensen houden zich hier keurig aan. Het is een gewoonte geworden om je tanden te poetsen wanneer je wakker bent en om dit te doen voordat je gaat slapen. De grootste fout die mensen maken met het tandenpoetsen is hoe lang ze de tanden poetsen. De aanbevolen tijd om je tanden te poetsen ligt tussen de 2 a 3 minuten. Doordat mensen vaak te gehaast en druk zijn, nemen ze niet voldoende tijd om lang genoeg te tanden te poetsen. Omdat je lang je tanden poetst betekent het niet gelijk dat je goed je tanden poetst. Vooral het gebruik van een elektrische tandenborstel met de juiste opzetborstel zorgt ervoor dat je je tanden beter schoon krijgt. Een elektrische tandenborstel waarschuwt je vaak wanneer je twee minuten om zijn en op deze manier poets je altijd lang genoeg je tanden.

Veel voorkomende fouten tijdens het tandenpoetsen

Dat je lang genoeg je tanden poetst betekent dus niet dat je op de juiste manier je tanden poetst. Een veel voorkomende fout is dat mensen niet op de juiste plekken poetst. Vaak wordt het tandvlees vergeten te poetsen terwijl dit een belangrijk onderdeel is. Het poetsen van het tandvlees zorgt voor een betere doorbloeding en dat het sterk en gezond blijft.

Poetsen van link naar rechts is een veel voorkomende fout die mensen maken. Hoe moet je nu eigenlijk goed je tandenpoetsen? Veel mensen vergeten hoe ze hun tanden moeten poetsen door de jaren heen. Veel mensen poetsen hun tanden van link naar rechts, maar dit is niet de manier waarop je je tanden moet poetsen. De beste manier om je tanden te poetsen is in een cirkelvormige beweging. Op deze manier beschadig je niet je glazuur van de tanden.

Lekker hard poetsen met de verkeerde tandenborstel is een fout die veel mensen maken. Het geeft een goed gevoel om even hard te poetsen maar verstandig is het niet. Op deze manier kun je namelijk het glazuur van je tanden aantasten. Voor een kunstgebit is het hard poetsen prima geschikt, maar anderzijds is het zeker af te raden om het te doen.

Tandenpoetsen met een elektrische tandenborstel

Om goed je tanden schoon te poetsen kun je het beste gebruik maken van een elektrische tandenborstel. Door de beweging van de tandenborstel zorgen de opzetborstels er voor dat je tanden goed schoon worden gemaakt. Ook heeft een elektrische tandenborstel vaak een timer zodat je precies weet wanneer je lang genoeg hebt gepoetst.