Iedereen wil graag een gezond en een mooi gebit. Er zijn vele manieren om ervoor te zorgen dat je tanden gezonder worden. Één daarvan is het poetsen van je tanden met het gebruik van Baking soda. Dit wordt gezien als een natuurlijke manier om je tanden schoon te houden. Vele mensen beschouwen moderne producten als tandpasta gevaarlijk wegens de ingrediënten die er in verwerkt zijn. Is baking soda een goed alternatief om je tanden mee te poetsen?

Wat is baking soda?

Baking soda staat vooral bekend om het gebruik tijdens het koken en wordt vooral gebruikt in Amerika. Baking soda is echter voor veel meer doeleinden geschikt om te gebruiken en kan bijvoorbeeld effectief zijn bij het schoonmaken en bijdragen aan je gezondheid.

Baking soda zelf is een zoutsoort wat van nature voort komt in gesteenten. Het is een kristalvormig poedersoort en is onder andere bekend als zuiveringszout en maagzout. Het gebruik ervan kan goed zijn voor je gezondheid en wordt onder andere gebruikt als maagzuurremmer en kan misselijkheid tegengaan. Ook wordt baking soda gebruikt om een zachtere huid te krijgen door het te gebruiken in bad. Naast dat het goed is voor je gezondheid kan het ook goed gebruikt worden tijdens het schoonmaken als schuurmiddel.

Baking soda gebruiken met het poetsen van je tanden

Naast het gebruik tijdens het koken en je gezondheid wordt baking soda ook gebruikt om tanden mee te poetsen. Door het schurend effect reinigt het niet alleen te tanden, maar zorgt er ook voor dat ze witter worden. Je kunt het middel alleen gebruiken of in combinatie met bijvoorbeeld pepermuntolie, citroen en kokosolie. Op deze manier kun je je eigen tandpasta maken.

Omdat het middel een schurend effect heeft wordt het echter aangeraden om dit niet meer dan 3 keer per week je tanden mee te poetsen. Het kan je glazuur aantasten van je tanden en zo je tanden beschadigen.

Hoe poets je je tanden met baking soda?

Het poetsen met baking soda is erg makkelijk. Door het nat maken van je opzetborstel kun je deze gemakkelijk dippen in de baking soda. Je moet ervoor zorgen dat de borstel voldoende bedekt is. Vervolgens kun je je tanden 2 a 3 minuten poetsen om je mond daarna te spoelen met water. Wanneer je bijvoorbeeld kokosolie wil gebruiken dien je deze eerst te mixen met baking soda alvorens je tanden gaat poetsen. Zorg ervoor dat je het mixt tot een egale pasta.

Kokosolie is goed te mixen met baking soda en door de natuurlijke bacteriële werking heeft dit een genezend en verzachtend effect op je tandvlees. Pepermuntolie kan gebruikt worden om het een meer lekkere smaak en frisse geur te geven.

 Waar is baking soda verkrijgbaar?

Baking soda is vooral bekend in Amerika, maar in Nederland is het iets minder bekend. Om deze reden is het hier ook wat moeilijker te verkrijgen. Vaak kun je het product gemakkelijk vinden in een drogist of een apotheek. Daarnaast is het product ook verkrijgbaar in de grotere supermarkten van bijvoorbeeld de Albert Heijn en de Jumbo.